Μεταφορικά έξοδα
Μεταφορικά έξοδα

Αποστολή σε όλη την Ελλάδα 3€.
Στις τιμές περιλαμβανεται Φ.Π.Α.

Κόστος Αντικαταβολής 2,50€

Μεγάλη συλλογή από προϊόντα

Μεγάλη συλλογή από προϊόντα

QR codes

Πατήστε στην εικόνα για να λάβετε το σύνδεσμο QR

Σπαθί Ronin Mushasi Katana IAIDO Βο-Ηi 1045 Forged, Full Tang, Semi sharpened, Kata / Tameshigiri

310,00 € (τοις μετρητοίς)

Ασφαλές και ικανό να ανταπεξέλθει σε συνθήκες εκπαίδευσης Ιαπωνικής ξιφασκίας

Διαθεσιμότητα: Παράδοση εντός 16 εργάσιμων ημερών
SKU
RONIN-MUSASHI-KATANA-IAIDO

H Ronin είναι ένα εργοστάσιο κατασκευής σπαθιών Ιαπωνικού τύπου Katana στην Κίνα. Μια από τις χιλιάδες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει όμως είναι ότι δίνει στα σπαθιά της τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να θεωρηθεί ένα σπαθί 1ον ασφαλές και 2ον ικανό να ανταπεξέλθει σε συνθήκες εκπαίδευσης Ιαπωνικής ξιφασκίας, τόσο σε επίπεδο Kata όσο και σε επίπεδο Tameshigiri (Κοψίματα επίδειξης). Και αυτό βέβαια το κάνουν εκατοντάδες άλλες εταιρείες στην Κίνα. Αυτό όμως που κάνει την συγκεκριμένη εταιρεία να ξεχωρίζει, είναι ότι αφήνει πίσω όλα τα εντυπωσιακά, κρατάει μόνο τα ουσιώδη, με αποτέλεσμα να παραδίδει ένα εξαιρετικά λειτουργικό ξίφος, σε τιμή απλού διακοσμητικού, που απευθύνεται στον αρχάριο αθλητή ή ακόμα και σε αυτόν που δεν θέλει να καταπονεί το καλό του το σπαθί. Η φίρμα πρωτοπαρουσιαστηκε στην Ελλάδα το 2000 και το πουλούσαν σαν διακοσμητικό, λόγο της χαμηλής τιμής του. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν διακοσμητικά που πουλιούνται στην ίδια ή και μέχρι την τριπλάσια τιμή του. Οι τότε αθλητές του IAIDO, AIKIDO, KENJUTSU, IAIJUTSU, BATTOJUTSU, NINPO, NINJUTSU, τα είχαν εντοπίσει και τα χρησιμοποιούσαν με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς Sensei σήμερα που έχουν εκπαιδευτεί πάνω σε αυτό το σπαθί το οποίο δουλεύει ακόμα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε το νέα μοντέλο της εταιρείας μετά από απουσία της για περισσότερα από 10 χρόνια.

Η σειρά Basic Katana Sword είναι φτιαγμένη ειδικά για αρχάριους ή για όσους χρειάζονται απλώς ένα όμορφο αντικείμενο για να εκθέσουν.

Παρά τη φθηνή τιμή, η ποιότητα και η ανθεκτικότητα αυτών των σπαθιών Samurai Katana αντικατοπτρίζουν τέλεια τις ανάγκες του ασκούμενου στις πολεμικές τέχνες.

Τα Koshirae είναι κατασκευασμένα από σίδηρο, ορείχαλκο και κράμα αλουμινίου (για Fuchi και Kashira) και οι λεπίδες είναι κατασκευασμένες από χάλυβα υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα 1045.

Ο πυρήνας Tsuka και το Saya είναι κατασκευασμένα από σκληρό ξύλο. Το Tsuka Ito είναι κατασκευασμένο από βαμβάκι τυλιγμένο σε πραγματικό δέρμα σαλαχιού.

Χαρακτηριστικά

To Ronin Mushasi Katana είναι ένα 100% χρηστικό σπαθί, που έχει κατασκευαστεί με γνώμονα τόσο τα kata όσο και το ελαφρύ Tameshigiri. Έχει μήκος 103cm λάμα 70cm και βάρος 1060γρ. Ο συνδυασμός αυτών των τριών χαρακτηριστικών το κατατάσσει στην κατηγορία των κλασικών Katana. Αυτό είναι βασικό για την εξάσκηση στα kata. To σημείο ισορροπίας του (Point of Balance) είναι 11cm από το Habaki και η κύρτωση του είναι ομοιόμορφη 1,6 cm. Αυτά τα χαρακτηριστικά το κάνουν ελαφρώς εμπροσθοβαρές κάτι που είναι πολύ σημαντικό στο Tameshigiri, ειδικά εάν θέλουμε να κόψουμε περισσότερα από 1 tatami omote την φορά. Η λάμα του είναι σφυρήλατη, κατασκευασμένη από ανθρακούχο χάλυβα 1045 σκληρότητας 55-56 HRC, Μήκους 70cm με πάχος 7mm και ύψους 3,2cm στο Habaki, πάχος 5mm και ύψος 2,8cm στο Kissaki. Η λάμα του έχει το κλασικό αυλάκι Bo-Hi που θα μας δίνει αυτόν τον καταπληκτικό ήχο, κάθε φορά που η κίνηση στο κόψιμό μας θα είναι σωστή. To Kissaki του έχει μήκος 4cm και ειναι τύπου O-Kissaki. Τέλος ακόμα και στην λαβή Tsuka έχει δοθεί μεγάλη προσοχή. Κατ’ αρχάς ειναι Full Tang που ασφαλίζει με δυο πίρους ασφαλείας από Bamboo. Έχει συνολικό μήκος 30cm. Έχει καλυφθεί με λευκό δέρμα σαλαχιού και έχει δεθεί με τον παραδοσιακό τρόπο από μαύρο βαμβακερό κορδόνι Tsuka Ito και όχι από συνθετικό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί εφ’ όσον θα βρίσκεται συνεχώς στα χέρια ενός αθλητή για ώρες, 2-3 φορές την εβδομάδα, τα χέρια θα ιδρώνουν και το κορδόνι θα απορροφά τον ιδρώτα βοηθώντας τον αθλητή να κρατάει σταθερά το ξίφος χωρίς να γλιστράει. Ο χειροφυλακτήρας, Tsuba, είναι αντίγραφο της Tsuba του ξίφους του θρύλικού Miyamoto Moysashi το όνομα του δε, έχει δοθεί σε ολόκληρο το ξίφος. Τέλος η θήκη του Saya έχει φινίρισμα μαύρης λάκας με το κλασικό Kurikata στην μια πλευρά για να δένουμε το κορδόνι της Sageo το οποίο είναι και αυτό μαύρο βαμβακερό. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά το ξίφος παραδίδεται μαζί με εντυπωσιακό κουτί αποθήκευσης με εξωτερική διακόσμηση τύπου κεντητού μεταξιού, πλήρες σετ από καθαριστικά και την ξύλινη βάση για την τοποθέτηση του στο χώρο μας. Όλα αυτά σε μια τιμή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε διακοσμητικά σπαθιά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό Μήκος:                           103cm

Υλικό Λεπίδας / Nagasa:          1045 ανθρακούχος χάλυβας

Μήκος Λεπίδας / Nagasa:         70cm

Πάχος Λεπίδας / Nagasa:         7mm στο Habaki 5mm στο Kissaki

Σκληρότητα Λεπίδας / Nagasa: 55-56 HRC

Σχέδιο Λεπίδας / Nagasa:          Katana με Bo-Hi

Υλικό Λαβής / Tsuka:                 Ξύλο, Δέρμα σαλαχιού, Βαμβακερή κορδέλα επίδεσης.

Μήκος Λαβής / Tsuka:               30cm

Μήκος Αιχμής / Kissaki:             4cm

Τύπος Αιχμής / Kissaki:             O-Kissaki

Ύψος Λάμας / Nagasa:              3,2cm στο Habaki 2,8cm στο Kissaki

Βάρος με Θήκη / w Saya:          1.265gr

Βάρος χωρίς Θήκη / wo Saya:  1,060gr

Υλικό θήκης / Saya:                  Ξύλο

Σημείο Ισορροπίας:                  11cm από το Habaki

Βάθος Κύρτωσης / Sori:           1,6cm από το Habaki

Τύπος Κύρτωσης / Sori:           Στη μέση της λάμας / Torii Sori

Αξεσουάρ: Κουτί αποθήκευσης, Υφασμάτινο κάλυμμα, Βάση επίδειξης, Σετ Καθαρισμού, Κορδόνι ασφάλισης / Sageo

Φινίρισμα Λεπίδας:                   Σατινέ

Φινίρισμα: Μαύρο                     Gloss

Προσοχή Κίνδυνος: Τα σπαθιά που έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα την διακόσμηση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για εξάσκηση. Ούτε βέβαια για παιχνίδι μέσα στο σπίτι μας. Υπάρχουν διακοσμητικά σπαθιά που είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο και με υλικά, που εάν δεν γνωρίζουμε, μπορεί να ξεγελαστούμε. Δυστυχώς στην πλειοψηφία τους οι προμηθευτές δεν γνωρίζουν την σοβαρότητα της κατάστασης και προωθούν τα διακοσμητικά τους σαν χρηστικά. Υπάρχουν διακοσμητικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν χρηστικά και αυτό κάνει το θέμα ακόμα ποιο επικίνδυνο λόγο του ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει από μοντέλο σε μοντέλο της ίδιας εταιρείας ή ακόμη χειρότερα από κομμάτι σε κομμάτι. Εάν είστε αρχάριος πάντοτε πρέπει να συμβουλεύεστε τον δάσκαλο σας ή να προμηθεύεστε από καταστήματα που πραγματικά γνωρίζουν το αντικείμενο, πχ κάποιος από το κατάστημα να ασχολείται με κάποιο άθλημα Ιαπωνικής Ξιφασκίας. Πάντοτε ελέγχετε εάν το σπαθί λύνεται, και εάν έχει τουλάχιστον 20cm μέταλλο ύψους τουλάχιστον 2,5cm, που είναι φυσική προέκταση της λάμας και δεν έχει συγκολληθεί σε αυτή και εάν ασφαλίζει στην λαβή με 2 πίρους ασφαλείας. Στην περίπτωση αυτή το σπαθί θεωρείται full tang που είναι βασικό για κάθε χρηστικό σπαθί. Τέλος πάντοτε ελέγχουμε εάν η λάμα εντός της λαβής έχει οποιασδήποτε μορφής ταλάντωση. Σε περίπτωση που το ξίφος που θέλουμε να αγοράσουμε για εξάσκηση δεν λύνεται (σημαίνει ότι η λαβή είναι κολλημένη), δεν είναι full tang ή έχει το παραμικρό περιθώριο ταλάντωσης εντός της λαβής, τότε το σπαθί είναι επικίνδυνο για εμάς, για τους οικείους μας στο σπίτι και για τους συναθλητές μας στο Dojo. Τέλος υπάρχει το θέμα του κακού ζυγίσματος του ξίφους που τελικά θα οδηγήσει σε μυϊκούς τραυματισμούς τουλάχιστον. Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα από μόνο του και δεν θα επεκταθούμε άλλο. Παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας σε περίπτωση που ανησυχείτε για κάτι στο ξίφος σας ή σε κάποιο ξίφος που θέλετε να προμηθευτείτε. Η ασφάλεια και η αποφυγή τραυματισμών είναι το πρώτο μέλημα σε κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Προσοχή: Μπορεί να υπάρχουν μικροδιαφορές μεταξύ του εικονιζόμενου και πραγματικού προϊόντος, επίσης μπορεί να υπάρχει χρωματική διαφορά λόγο φωτισμού

Περισσότερες Πληροφορίες
Κατασκευαστής Ronin
Ολικό Μήκος 103cm
Υλικό Λεπίδας / Nagasa 1045 ανθρακούχος χάλυβας
Μήκος Λεπίδας / Nagasa 70cm
Πάχος Λεπίδας / Nagasa 7mm στο Habaki 5mm στο Kissaki
Σκληρότητα Λεπίδας / Nagasa 55-60 HRC
Σχέδιο Λεπίδας / Nagasa Katana με Bo-Hi
Υλικό Λαβής / Tsuka Βαμβακερή κορδέλα επίδεσης, Δέρμα σαλαχιού, Ξύλο
Μήκος Λαβής / Tsuka 29,2 cm
Μήκος Αιχμής / Kissaki 4cm
Τύπος Αιχμής / Kissaki O-Kissaki
Ύψος Λάμας πριν την Χειροφυλακτήρα / (near Habaki) 3,2cm
Ύψος Λάμας πριν την Αιχμή / (near Kissaki) 2,3cm
Βάρος με Θήκη / (with Saya ) 1.265gr
Βάρος χωρίς Θήκη / (without Saya) 564 γρ
Υλικό θήκης / Saya Ξύλο
Σημείο Ισορροπίας 11cm από το Habaki
Βάθος Κύρτωσης / Sori 1,6cm από το Habaki
Τύπος Κύρτωσης / Sori Ομοιόμορφη / Naka Zori
Αξεσουάρ Κουτί Αποθήκευσης, Υφασμάτινο κάλυμμα, Βάση επίδειξης, Σετ Καθαρισμού, Κορδόνι ασφάλισης / Sageo
Φινίρισμα Λεπίδας Σατινέ
Φινίρισμα Μαύρο Gloss
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Σπαθί Ronin Mushasi Katana IAIDO Βο-Ηi 1045 Forged, Full Tang, Semi sharpened, Kata / Tameshigiri